Det tomme spejl

Selvbiografisk roman af Janwillem van der Wetering, Holland

“”Det tomme spejl”, sagde han. “Hvis du kan forstå det, er din søgen forbi.””Janwillem van de Wetering besluttede sig i 1958 til at rejse fra Holland til Kyoto og bosætte sig i et japansk zen-buddhistisk kloster. Det blev til et ophold på to år samt denne roman, hvori han beskriver livet som munk set med vesterlandske øjne. Det var en strengt diciplineret verden i en ukendt kultur og med et sprog han ikke beherskede, og egentligt havde han ikke forventet at blive optaget. Det blev han imidlertid og dermed kunne han opleve den verden, han ellers kun havde læst om og få rystet forestillinger og fordomme. Hans nye liv blev fyldt med havearbejde og meditation og en helt anden måde at anskue verden på, men der var også overraskende oplevelser.Janwillem van de Wetering har studeret filosofi, har rejst i hele verden og har skrevet en række krimier og børnebøger.Det tomme spejl kan klart anbefales.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: