Aftentid og morgengry

roman af Ken Follett, Wales

Det er vel ikke for meget at kalde Ken Follett for Wales’ nationaldigter. Han bragede for alvor ind på alverdens litteratur-hitlister med Jordens søjler, Uendelige verden og Den evige ild. I 2020 kom en prequel til trilogien, Aftentid og morgengry, der altså i tid ligger før Jordens søjler.

Derudover har han udgivet adskillige bøger, der foregår under 1. og 2. verdenskrig, og så er der også Century-trilogien.

Men Aftentid og morgengry er i Kingsbridge serien. Vi er tilbage i tiden omkring år 1000 og følger tre hovedpersoner: en ung bådebygger, Edgar, en normannisk adelskvinde, Ragna og en visionær munk, broder Aldred.

De kæmper for deres plads i verden, for deres kærlighed og drømme, men tiden er vanskelig, England er i kaos og den magtliderlige biskop, hvis begær går i retning af magt og rigdom, er ikke nem at bide skeer med.

Ken Follett er en suveræn fortæller, der i den grad har sat sig ind i sit stof. Lav en kop the, læn dig tilbage i husets bedste lænestol og overgiv dig til hans seneste mursten. Du vil ikke fortryde det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: