Der der

Roman af Tommy Orange, U.S.A.

Tommy Orange fik et brag af en debut med sin roman DER DER, og måske er det fordi han i den grad ved, hvad han skriver om. Han er fra Oakland, Ohio og er uddannet på the Institute of American Indian Arts. Derudover er han optaget i to indianerstammer: Cheyenne- og Arapahostammerne.

DER DER handler om de moderne indianere anno 2018. En stor indiansk sammenkomst i Oakland med traditionelle danse og hyldester til den indianske kultur, en Powwow, nærmer sig. Vi følger tolv menneskers forberedelser til den store dag. Alle har de deres motiver til at deltage. Ingen ved om de overlever.Det er en grufuld og rå bog om moderne byindianeres levevilkår og om at overleve på trods.Morten Pape skriver på bagsiden: “Rystende og indsigtsfuldt multi-portræt af de glemte indianere. En både grufuld, underholdende og livsændrende læseoplevelse.” Normalt tager jeg forlagenes hyldesthysteri med et kilo salt. Men ikke denne gang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: