Almen teori om glemsel

Roman af José Eduardo Agualusa

I 1975 brød borgerkrigen ud i Angola. Det var en krig mellem oprørsgrupper og modstandere af det Portugisiske kolonistyre.

José Eduardo Agualusa har skrevet en fin lille roman om kvinden Ludo, der murer sig selv inde i en lejlighed da urolighederne begynder og bliver der i 27 år, og lever af, hvad hun kan dyrke på terassen og duer, som hun fanger med diamanter som lokkemad. Der er et stort persongalleri, og mange fortællinger som det kan være lidt svært at navigere i som læser, men man får et godt indtryk af urolighederne i det diamantplagede land.

Vil man vide mere, ligger der pt en utroligt flot animeret film på Filmstriben, som er bibliotekernes streamingtjeneste. Den hedder Just Another Day og er absolut seværdig. Filmen kan streames gratis, blot man har et bibliotekslogin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: