Memoirs of an Arabian Princess from Zanzibar

Selvbiografi af Emily Ruete, Zanzibar

Salamah bint Said blev født 30. august 1844 som datter af Sultan Seyyid Said af Zanzibar og Oman. Hun voksede op i paladset Bet il Mtoni i sin fars harem blandt et utal af hustruer og børn. Salamah var i en tidlig alder på kollisionskurs med traditioner og kønsroller. Hun lærte at ride og skyde, og hun lærte sig selv at læse og skrive, hvilket var uhørt på den tid, blandt arabiske kvinder.

Hun forelskede sig som purung i en tysk mand, Rudolph Heinrich Ruete og flygtede fra den offentlige mening i Zanzibar, da det rygtedes at hun var blevet gravid med ham. I Tyskland giftede hun sig med ham, konverterede til kristendommen og kaldte sig herefter Emily Ruete. Efter tre år og tre børn døde hendes mand, og Emilys liv blev omtumlet og fattigt. I et forsøg på at tjene lidt penge skrev hun denne selvbiografi som også havde til formål at bevare hendes fortælling for sine børn, som hun ikke havde kontakt til i lange perioder pga sin omflakkende tilværelse.

Hun forsøgte at kræve sin royale arv og ret i Zanzibar, hvilket ikke lykkedes for hende

.Den tyske statsmand Otto von Bismarck forsøgte at kuppe sig til magten på Zanzibar ved at indsætte Emilys broder som marionethersker. Heller ikke det lykkedes og Emily fik aldrig oprejsning.Hun dør af lungebetændelse i Tyskland i 1924.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: