Drabelige fortællinger

Noveller af Bernard Quiriny, Belgien

Drabelige fortællinger. Hvem skulle have troet at en belgisk professor i offentlig ret kunne skrive så gotisk godt? Bernard Quiriny har bedrevet en samling noveller der giver mindelser til Villy Sørensen og Ray Bradbury på en gang.

I en humoristisk og fabulerende stil fortælles f.eks. om litteraturkritikeren, der beslutter sig for hver dag i en måned at slå en forfatter ihjel: “Den 10. Caroline Berson. Charmerende kvinde, munter, fuld af energi sin alder til trods, og tilmed en god forfatter. Hun har fire døtre, der alle er kendte (en elendig romanforfatter, to skuespillere og en journalist), og som ikke kan fordrage hinanden. I flere år har man i deres kreds sagt, at der bliver krig om arven, når hun dør, og at der vil blive udgydt blod i pressen. Det glæder jeg mig til at se.”

Læs også om den mystiske lidelse, der får folks hud til at blive blå efter at de har haft sex. Eller om forskerholdet der møder mystiske folk i Amazonas, bl.a. en stamme, hvor alle er blinde. Eller om manden der gør kvinder gravide via sine fantasier og opdager at det ikke altid er en bamhjertighedsgerning. Eller den om manden, der taber sit skelet.

Undertegnede er vild med bogen, og anbefaler den varmt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: