Chik and his Friends

Roman af Fazil Iskander, Abkhasien

I Kaukasus, helt ud til Sortehavet finder vi Abkhasien, som er en selvstyrende republik i Georgien. Ønsket om selvstændighed er stort men ikke anerkendt af mange – og heller ikke af FN. Området huser et utal af folkeslag, og som repræsentant for disse har jeg valgt Fazil Iskander, der er blevet kaldt Abkhasiens Mark Twain – og ikke uden grund.

Hovedpersonen Chik har virkeligt et åndsfællesskab med Mark Twains Tom Sawyer. I Chik and his friends ser vi verden gennem barnets øjne og med barnets logik og fortolkning. En humoristisk perle af en bog fra et hjørne af verden, der har været grumme meget krig og ufred igennem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: