Hvad bjergene hvisker

Noveller af Scholastique Mukasonga, Rwanda

De fleste af os kan nok ikke høre navnet Rwanda uden at få frygtelige associationer til mordene og folkedrabene i 1994, den foreløbige kulmination på årtiers undertrykkelse, tvangsforflytninger og koloniherredømme.

Ti år efter de blodige kampe mellem Hutuer og Tutsier rejste forfatteren Scholastique Mukasonga tilbage til sit hjemland efter at have boet en årrække i Burundi og Frankrig. Hun ville finde sine rødder blandt de gamle sagn og myter, som var en del af den mundtlige overlevering, der udgjorde lyden af hendes barndom. Da hun ikke fandt nogen, der kendte nogen af disse historier, satte hun sig for selv at videreformidle dem i skriftlig form. Det kom der bl.a. denne dejlige og velskrevne bog ud af. Mukasonga har skrevet flere prisbelønnede bøger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: