Kroppen jeg blev født i

roman af Guadelupe Nettel, Mexico

Forfatteren Guadalupe Nettel ligger på en briks hos en psykiater og fortæller om sin barndom i en 70-er familie med frigjorte forældre. Familie- og boformer skal prøves af, alt er tilladt bare ikke den skønhedsplet Guadalupe har i øjet. Ryggen er i øvrigt også krum.

Det bliver et krampagtigt projekt at forme det lille barns syn og krop så det passer ind i normens magt. Forældrene bliver skilt og moren flytter til Frankrig. Guadalupe bliver passet af mormoren som står for den stik modsatte børneopdragelse, hvor små piger skal ses og ikke høres. Guadalupe bliver i de følgende år flyttet frem og tilbage mellem Mexico og Frankrig. Hun passer ikke ind i nogen af skabelonerne – hverken den frigjorte eller den indsnørede, og hun bliver fremmedgjort og isoleret.

Som tiden går udvikler hun en kunstnerisk sans, der løsner hendes syn på sine omgivelser på trods af skønhedspletten i øjet. Dette er en fortælling om hvordan smertefulde erfaringer kan transformeres til stor kunst. Guadalupe Nettel er en stor og anerkendt forfatter i sit hjemland og Kroppen jeg blev født i, er den første bog på dansk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: