Imperium

roman af Christian Kracht, Schweiz

Christian Kracht har om nogen formået et spidde menneskelig idealisme når den kammer over. Imperium handler om den visionære og forskruede nudist og vegetar August Engelhardt, der rejser til Ny Pommern og danner sit eget samfund på øen Kakabon, hvor han vil grundlægge en koloni af kokovoranere – altså mennesker der alene vil ernære sig af kokosnødder, der for Engelhardt er det mest sublime og guddommelige planteriget kan præstere. Via Engelhardt får læserne indblik i Tysklands nyere kulturhistorie da hans fortælling flettes sammen med Hermann Hesse, Thomas Mann og Franz Kafka. Kejserriget står for fald men en anden (påstået) vegetar er nok mand for at lægge planer for Det Tyske Riges fremtid. Romanen er blevet sammenlignet med Fluernes Herre og Robinson Cruse og bliver uden tvivl indskrevet i verdenslitteraturen på linie med dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: