I sommerfuglenes tid

roman af Julia Alvarez, Den Dominikanske Republik

Den poetiske titel, som Julia Alvarez har givet sit mesterværk, refererer til fire legendariske søstre, Mirabal-pigerne, som vi møder da de som purunge kvinder i 1938 skal til at starte i klosterskole. Vi følger deres vej ind i voksenlivet med drømme og håb for fremtiden, der i natur ligner så mange andre kvinders: mand, børn, uddannelse.. Deres skæbner bliver krydset af den storhedsvanvittige diktator general Trujillo, der er vant til at få det som han vil have det. De tre af søstrene, María-Teresa, Patria og Minerva, går ind i modstandskampen mod regimet. En dag i 1960 bliver de fundet i bjergene, alle dræbt. Deres bil er smadret i et forsøg på at få det til at ligne en ulykke, men det er almindelig kendt at søstrene er blevet likvideret. Den fjerde søster, Dedé, er den eneste overlevende, da hun ikke var med i frihedskampen.Bogen bygger på sandfærdige historiske hændelser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: