Pinocchios Eventyr

Roman af Carlo Collodi, Italien

Carlo Collodi er manden bag et satirisk eventyr fra 1880, som de fleste nok kun kender i den Disneyficerede udgave. Den originale historie er en barsk omgang om dukken af træ, der må så meget grufuldt igennem før han bliver sig selv.
Geppetto får et talende stykke træ foræret og beslutter sig for at lave en marionetdukke som han kalder Pinocchio. Pinocchio viser sig at være en værre lille bølle, som rager sig ud i ulykker og besværligheder konstant. Hans største ønske er at blive en rigtig dreng, og det bliver han først da han, med hjælp fra en fårekylling og en fe lærer at opføre sig ordenligt.
Bogen er meget moralsk og meget humoristisk. Den er velskrevet og god at læse op af, men som der står på bagsiden er det “En klog bog for børn med voksen ledsagelse”. Den er noget uhyggelig sine steder og meget langt fra Disneys pysse-nysse version

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: