Fanden tage Dostojevskij

roman af Atiq Rahimi, Afghanistan

Atiq Rahimi har skrevet en parafrase over Dostojevskijs roman Forbrydelse og straf. Scenen er blot henlagt til det krigshærgede Afghanistan i 1990’erne og i en muslimsk kontekst. Rassul myrder en gammel kvinde, en pantelånerske, og plages efterfølgende af skyldfølelse, men hvor går man hen og får sin straf, når retssystemet ikke fungerer, når holdningen er at kællingen var et udskud ingen vil savne. Politiet mener at Rassul nærmest har gjort samfundet en tjeneste ved at myrde en pantelånerske, som tilmed drev bordelvirksomhed. Trods det dystre emne er bogen underholdende og humoristisk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: