Shroud of Secrecy

Sagprosa af The Millenari, Vatikanstaten

Vatikanstaten. Shroud of Secrecy af The Millenari
Af og til må man slække lidt på sine principper og i dette tilfælde har jeg valgt at se bort fra kravet om skønlitteratur da jeg gerne ville have Vatikanstaten repræsenteret. Enten skulle jeg finde en pavelig bulle fra middelalderen, eller også kunne jeg være heldig at der var nogen der havde skrevet og udgivet noget, der i det mindste lignede skønlitteratur. Jeg var heldig:

Under pseudonymet The Millenari udgav en gruppe kardinaler i Vatikanet i 1999 en yderst kritisk bog der i en række tekster beskriver forhold i den romersk-katolske kirkes ledelse som de finder dybt problematiske.

Tag ikke fejl: de elsker den Katolske Kirke af deres hele hjerte og de har i ægte kærlighed til troen viet deres liv til Gud. Men netop derfor piner det dem så meget mere at være vidne til de korrupte og amoralske forhold de ser Kirken være gennemsyret af. De fremhæver bl.a. at selve kernen i Den Katolske Kirke er funderet på magtbegær og -misbrug. De øverste ledere er ikke de åndelige fårehyrder, Jesus talte om de skulle være. Bogen afslører intriger, konflikter, korruption og skandaler, der ikke er Guds hus værdigt. Ligeledes peger The Millenari på at alene det, at kirken ikke tåler kritik er et sygdomstegn.

Ikke overraskende er bogen blevet bandlyst og Vatikanet forsøgte at få den forbudt. Den er heller ikke så nemt tilgængelig. Jeg købte mit eksemplar på e-bay.

Jeg vil ikke forholde mig til om kritikken er uretfærdig eller på sin plads. Jeg vil overlade det til læserne. Jeg nøjes med at konstatere, at organiseret religion meget ofte forlader Troen med stort T og går over og bliver til politik og melede kager.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: