Stiløvelser

Litterært eksperiment af Raymond Queneau, Frankrig

En mand står i en bus, generer sine medrejsende og bliver senere set ved Saint-Lazarebanegården, hvor en ven råder ham til at få sat en knap i overfrakken. Dette er den ordinære, ja ligegyldige episode som bliver fortalt på 99 forskellige måder, hver med sit eget unikke regelsæt og fortælleteknik. Et mesterstykke midt i banaliteten.

Raymond Queneau (1903-1976) var en særpræget mand. Han var medlem af Det Patafysiske Kollegium, Selskabet for Lærd og Unyttig Forskning. Han stiftede Oulipo – Værksted for Potentiel Litteratur, og så er han ophavsmanden til det utrolige værk: Cent mille milliard de poèmes – Hundrede tusind milliarder digte, fra 1961.  Det er en række linier, der kan kombineres på hundred tusind milliarder sonetter, som det vil tage hundrede millioner år at læse. Gal eller splittergenial? Se video her:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: